Hasta Rapor No.10

Hastayım diploma projesinde dünyayı kurtarmaya,

okulumu yüceltmeye, zorluk kıdemini arttırmaya.



Sordular mı? Diyeceksin, 7 ya da 11 yılda bittirdim ben okulumu.

4 yıl ön eğitim 3 yıl diploma lisansı aldım diyeceksin.



Ama mezun olmadan önce çalışmak zorunda kalacaksın para kazanmak için.

Diploman yok diye fırsattan istifade edecekler patronlar.

Senin taze çıtır beynini kemirecekler 3 kuruş paraya.

Mümkünse askerlik vaktini de ertele,

eninde sonunda gideceksin ya, o da değerini düşürsün piyasada.



Eski AKADEMİ ya, öveceksin biraz.

Öyle ki Marmara Grafik Tasarım’dan bir farkımız olsun değil mi?!


Ömür boyu bizden istenmeyecek bir proje üreteceksin ki,

görenler laz bakkal gibi bakacak bön bön tasarımına.



Sen de gereceksin göğsünü “MSGSÜ’yü bitirdim behhh...” diyeceksin.

Böylece grafik tasarımcı olarak nirvanaya erişeceksin,

yakacaksın sonra da tek dal sigaranı kollarının arasında diploma projenle.

Hiç yorum yok:

Injury Nedir Nasıl Gelişir?


İnjury hastalığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde son yıllarda ortaya çıkan bir hastalık olup, 20 yaşın üzerindeki grafik tasarım öğrencilerinde yoğun biçimde görülür. Yaşın ilerlemesiyle birlikte hastalığın şiddeti de artış gösterir. Hastalık vücuda girdikten sonra, kuluçka süreci 1 ila 3 yıl arasında değişmektedir. Bu süreçte hasta kişi, herhangi bir olumsuz belirtiyle karşılaşmaz. Hasta 6 farklı süreçten (erteleme, farkındalık, görmezden gelme, isyan ve depresyon, teslimiyet, mücadele) geçer.

İnjury hastalarında ileri derecede özgüven kaybı ile birlikte, depresyon, asabiyet ve saldırganlık durumuna sıkça rastlanır. Sosyal anksiyete, davranış, konuşma ve uyku bozuklukları gelişir. Hastalardaki yüksek stres düzeyi zaman zaman mide yanmaları ve kas spazmlarına yol açar. İnjury hastaları toplum baskısı karşısında saldırganlaşabilir. Dikkatleri oldukça dağınıktır. Kolay motive olamazlar. Özgüven eksikliğinin de etkisiyle, bu kişiler sürekli kararsızlık içindedirler. Dikkat edilmezse bu hastalar her an yurt dışına kaçabilirler.
Hastalık ilerledikten sonra tedavisi oldukça güçtür ve askerliğe bağlı nedenlerle erkeklerde zaman zaman daha da şiddetli gözlemlenebilir. Erkeklerde, hastalığın ilerleyen safhalarında asker ve inzibat korkusuna (askerofobi) yol açar. Hasta kişi askerofobi nedeniyle yurt dışı ve şehir dışı geziler yapamaz. Geceleri dışarı çıkmaya korkar ve eve kapanarak asosyalleşir.
İnjury hastalığında erken teşhis çok önemlidir. Teşhis ve tedavinin gecikmesi, hastalığın ilerlemesine, tedavinin güçleşmesine, dolayısıyla hasta ve hasta yakınları için de maddi-manevi birçok sıkıntıya yol açacaktır.